BajenBengan - Federers hårda väg

den 21 mars 2011 13:19

Bajenbengan

Tennisgalen människa som efter ett misserabelt 2011 ska jobba stenhårt för att göra min själv och mina siffror rättvisa 2012

Indian wells avslutades igår och fick ett relativt väntat slut. Djokovic som bevarat formen hela 2011 vann två hårda matcher mot Nummer ett och två i världen. I finalen mot Nadal var det efter första set egentligen inget snack. i avgörane set var det bara en spelare på banan, Nadal vann bara 12 poäng i tredje set. Noterbart är en liten taktikförändring från Djokovic som i första set placerade 50% av sina slag på Nadals backhand mot 75% i andra set där Djokovic tog komandot i matchen.

Roger Federer försöker ta sig tillbaka till sin plats som nummer 1. Just nu känns det extremt avlägset då både Nadal och Djokovic känns klasser bättre just nu. Federers grundspel är på en sån varrierande nivå att det inte funkar mot Djokovic och han får inte ut mycket på sin serve och då är han inte den bättre spelaren. Vad Federer ska göra för att komma tillbaka till nummer 1 vet jag inte, just nu ser jag ingen väg. Nåt måste hända i hans spel. Han måste hitta en bättre jämnhet och ett tryggare grundspel när han möter dessa topspelare för dem slår inte bort sig i den stora grad som han gör.

* Dolgopolov´/Malisse slog Federer/Wawrinka, återigen 10-7 i skiljeTB. Häftig turnering från dessa två.

* Wozniacki vann damsidan, just nu på damsidan är det få som hotar hennes solida spel. Clijsters och Zvonareva känns väl som de enda utmanarna. Bartoli gjorde dock en superturnering och en bra final och kan vara nöjd.

* Miami nästa, kvalturneringen inleds idag, på banan får vi bland annat se Sweeting, Russell och Sela på herrsidan. På damsidan ser vi Rybarikova, Dokic och Lucic.

Nu kan man även lämna kommentarer på dessa inlägg, frågor och funderingar tas tacksamt emot.

//BajenBengan

Kommentera BajenBengan - Federers hårda väg
För att kunna kommentera blogginlägget måste du vara inloggad
Pinnacle Sports Soccer betting