BajenBengan - Karlovic undviker Bagel

den 18 mars 2011 09:22

Bajenbengan

Tennisgalen människa som efter ett misserabelt 2011 ska jobba stenhårt för att göra min själv och mina siffror rättvisa 2012

Nadal - Karlovic avslutades just, och vilken match det till slut blev. Skilje-TB blev en riktig nagelbitare där Karlovic till slut fick ge sig, 7-9. Annars visade Karlovic i första set hur svårslagen han kan vara. Servade fantastiskt fram till 5-5 och gjorde sedan ett helt absurt game där han bröt Rafa blankt, utan några UE från Nadal. I andra set var det bara en spelare på banan, Nadal misshandlade Ivos serve och vann 6-1. I tredje höjde sig Karlovic kraftigt i både serve och spel och gick enkelt fram till ett TB där Nadal blev för stark. Häftig match dock och Karlovic visade stundtals på riktigt starkt spel.

Lite Kuriosa

1: Nadal hade 2 setbollar i Karlovics serve fram till 6-0 i andra set. Ett högst ovanligt resultat för kroaten som under sin över 10 år långa karriär endast har 2 bagels i bagaget. Första mot en bedrövlig finne vid namn Tuomas Ketola vars främsta merit är att han slutade spela tennis. Skedde i början av Karlovics Karriär 1999. Senaste var mot Kiefer 2004. Noterbart är att han i år förlorade mot Russell 1-6 i Memphis vilket inte var en bagel men dock ett trippelbreak, hur det gick till har man svårt att förstå efter veckans turnering.

2: Detta var Nadals och Karlovics fjärde möte och Nadal har endast tappat serven två gånger. Noterbart att båda har varit blankt och båda har varit i princip för set.

Dubbelturneringen har gett en del liv i år, frågan har varit hur singelspelare står sig mot dubbelspecialister. Svaret har visat sig vara extremt bra, häpnandsväckande gick inget av de seedade paren till kvartsfinal, Bryant/Bryant åkte tex ut mot "singeldubbel-paret Dolgopolov - Mallise. Mirnij/Nestor föll i första omgången mot olympiska mästarna Federer/Wawrinka. Djokovic gick till kvartsfinal med Troicki. Murray/Murray gick till kvartsfinal. Federer - Wawrinka är framme i semifinal där Nadal/Lopez väntar. I finalen för något av dessa par väntar Dolgopolov/Mallise, som vunnit 4 raka superTBs för att ta sig hit, 10-8, 10-7, 10-8, 10-8. Så 4/5 topspelare framme i kvartsfinal i dubbelturneringen, Robin Söderling skulle ställa upp med Jarko, men sjukdom satte stop för Robin.

Övrigt

* Azarenka som måste vara den spelaren som avbryter flest matcher på touren, oftast är det värmen som sätter stop för stackaren men denna gången var det faktiskt en "riktig" skada. Wozniacki enkelt vidare.

* Det blev inte bättre för den kräsna publiken då Robredo tvingades till WO mot Del Potro.

* Sharapova vidare i en hård match mot Peng.

Schemat för imorgon ser ut så här.

19:00 Djokovic - Gasquet
21:00 Wickmayer - Bartoli
23:00 Federer - Wawrinka
04:00 Wozniacki - Sharapova

Jag ska försöka komma med lite Prewiews till dessa matcher i morgon förmiddag.

//BajenBengan

Kommentera BajenBengan - Karlovic undviker Bagel
För att kunna kommentera blogginlägget måste du vara inloggad
Pinnacle Sports Soccer betting