Invest - Västkusten

den 3 juli 2011 14:12

Så var man tillbaka i Sverige igen. En lite längre visit på västkusten väntar och den inleds med att besöka Örjans Vall ikväll för att se HBK ta emot AIK i Allsvenskan. Intressant match som är mycket viktig för båda lagen. Kommer AIK hänga på i toppen och kommer Halmstad att bli helt avsågade i botten? Svårt att på förhand spå hur den ska gå, har haft fel många gånger förr denna säsong när det gäller AIK. Håller mig kanske ifrån spel om inte känslan blir starkare närmare inpå match. I nuläget känns den under och lite jämnare än vad oddsen antyder. Utgångstips 1-1.

Lite senare, om cirka en vecka blir den än mer söderut för att se HIF ta emot Djurgården. Mer om den matchen senare. Efter besöket på Olympia rör jag mig mot Båstad för att se lite tennis. Frågan är om man vågar sig på den marknaden också. Ska bli intressant och se hur BajenBengan agerar där.

Resterande möten i Allsvenskan idag då? Örebro vet man inte riktigt var man har. Matchen mot Elfsborg känns tight och svår att analysera på förhand. Boråslaget som inte presterat på senare tid bör hitta tillbaka snart, men man har visat förr att man inte är speciellt bra på bortaplan, oavsett konstgräs eller ej. I min värld kommer Elfsborg spela upp sig och närma sig HIF i toppstriden på sikt i alla fall.

MFF tror jag som sagt (läs rek) inte kommer få en enkel resa i kväll hemma mot Norrköping. Man undrar lite när det kommer lossna för Daniel Larsson som borde springa ifrån de flesta försvaren i serien och det borde generera mål.

Häcken tycker jag har underpresterat resultatmässigt och mot ett sargat Mjällby bör man bara ta 3 poäng. Intressant nyförvärv i Vasquez. Vem ska han peta från startelvan? I mina ögon hade en försvarsspelare varit mer välbehövlig.

Intressant marknad med dam-VM i fotboll nu också. Tycker man kan finna rätt hyfsade spel trots en rätt stor marknad. Ikväll får Guinea stryk med två bollar. Annars... Någon mer än jag som får rysningar (väldigt obehagliga) när man ser tjejerna bete sig som de gör runt och på planen? De dansar innan och efter match som småtjejer i 10-års åldern gör runt sina matcher, de gör extremt barnsliga high-five när en spelare blir utbytt och de springer runt som höns på planen. Tur man finner spel i dessa matcher, annars hade man aldrig stått ut med den plåga som damfotbollspelare generellt står för på fotbollsplanen...

Kommentera Invest - Västkusten
För att kunna kommentera blogginlägget måste du vara inloggad
Pinnacle Sports Soccer betting