Melodifestivalen 2012 - Deltävling 1 (Växjö)

den 2 februari 2012 20:21

Deltävling 1: 4/2 Växjö


Efter några genomlyssningar och en natts sömn kommer här mina kommentarer kring den första deltävlingen i årets upplaga av Melodifestivalen. Som tidigare presenteras låtarna här i startordning och längst ner på sidan finner ni hur jag tror det slutar.

1. Sean Den Förste Banan
Artist: Sean Banan
Kommentar: Mycket väntad text och melodi. Bra startnummer vilket inte ska underskattas i dessa sammanhang. Svenskarna har generellt historiskt röstat patetiskt och vore en ny skam men inte världens största skräll om denna gick vidare.


2. På väg

Artist: Abalone Dots

Kommentar: Urtråkig. En blandning mellan Sarek och Timoteij men med ett mycket sämre bidrag. Jumboplats känns som det troligaste.

3. I Want To Be Chris Isaak (This Is Just The Beginning)

Artist: The Moniker
Kommentar: Förväntningarna är nog rätt stora efter den senaste ”Oh my god!”. De som hoppas på ett liknande bidrag kommer bli besvikna och känslan är att han kan få det tufft. Rätt svårvärderad dock så vill inte döma ut den helt.


4. The Boy Can Dance

Artist: Afro-Dite
Kommentar: It’s Raining Men? Inte helt fel trots allt. Kan nog bli omtyckt bland en hel del tittare med sin 70-tals och discokänsla. Känns dock aningen daterat och i min värld ska denna gå till andra chansen.


5. Mystery

Artist: Dead by April
Kommentar: Svårvärderat med growl. Ska definitivt inte räknas bort och hör till de som har en chans att ta sig vidare. Sticker ut rejält mot övriga fältet vilket borde vara positivt.

6. Salt & Pepper
Artist: Marie Serneholt
Kommentar: Marie är så sjukt snygg, måste räknas in i bilden. Dessutom blivit mer folklig nu efter programledarskapet förra året. Räcker dock inte med denna låt. Text och melodi somhör hemma i Melodifestivalen, med andra ord saknas genomslagskraft. Frågan är också vem som ska rösta på Marie. Nej, detta bidrag bör inte gå vidare, hon får kämpa mycket hårt för en plats i andra chansen.

7. Jag reser mig igen

Artist: Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern
Kommentar: Nederlagstippad men kan nog gå hem hos en del. Känns rätt säkert att den inte når till Globen men kan nog klättra några kliv ovanför jumboplatsen.

8. Euphoria

Artist: Loreen
Kommentar: Veckans höjdpunkt och klar favorit. Loreen, med all rätt, mycket hyllad i efterhand för förra årets insats. Låten känns internationell och den har jämförts med en del av David Guettas låtar, vilket man kan förstå. Enda som kan stoppa Loreen känns som ett dåligt framträdande eller oklart scenspråk. Startnummer 8 är också det bästa tänkbara i denna tävling.

Såhär tippar jag att det slutar på lördag. Måste ge utrymme för en skräll och den kan Dead by April stå för. Relativt jämn deltävling där endast Loreen känns intressant och ska vara det enda bidraget med chans till att skickas till Baku. Observera att SVT ej kommer avslöja inbördes ordning på lördag mellan de bidrag som går till final.

1. Loreen
2. Dead by April
3. Sean Banan
4. Afro-Dite
5. The Moniker
6. Marie Serneholt
7. Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern
8. Abalone Dots


/Invest

Kommentera Melodifestivalen 2012 - Deltävling 1 (Växjö)
För att kunna kommentera blogginlägget måste du vara inloggad
Pinnacle Sports Soccer betting