Melodifestivalen 2012 - Deltävling 2 (Göteborg)

den 10 februari 2012 00:09

Deltävling 2: 11/2 Göteborg

På grund av tidsbrist kommer denna veckas analys bli aningen mindre gedigen. Som vanligt följer kommentarer nedan och en sammanfattning samt mitt utgångstips längst ner på sidan.

1. Ulrik Munther – "Soldiers"
Kommentar: Låter som något som Christian Walz kunde varit med och skrivit och om någon artist skulle kunna framför det förutom Ulrik skulle det kanske kunna varit Gavin Degraw. Enligt min uppfattning en helt okej låt, ungefär vad man förväntat sig. En hel del fans som lär rösta i mängder, liten fördel. Känslan är helt klart att det räcker till Globen.

2. Top Cats – "Baby Doll"
Kommentar: Självklart går tankarna direkt till förra årets bidrag "The King", dock inte lika bra. Allt inom rockability låter ju i och för sig väldigt likadant och genren är uttjatad enligt min uppfattning Rätt trallvänlig dock och har helt klart en potential att skrälla på lördag. Till final till över 6 gånger och till AC till 3,00 känns nästan spelbart.

3. Sonja Aldén – "I din himmel"
Kommentar: Så extremt väntat bidrag. Tungrök och en disneymelodi. Tror svenska folket är lite trötta på det här nu dock, uppfattas nog rätt tråkig på en lördagskväll även om den lär segla upp rätt snabbt på svensktoppen. Min uppfattning är att bidragen faktiskt är rätt bra för att vara i sin genre, men så är det ju inga amatörer till upphovsmän direkt. Mycket svårvärderad!

4. Andreas Lundstedt – "Aldrig aldrig"
Kommentar: Mycket svagt bidrag. Bäst före år 1998 i min värld. Enda positiva är sticket där den annars extremt dåliga refrängen byggs upp. Sist eller näst sist är känslan.

5. Timoteij – "Stormande hav"
Kommentar: Lite av en besvikelse faktiskt. Förväntningar nog rätt höga hos tittarna efter "Kom" och denna är lite väl stor favorit i mina ögon, finns fler som utmanar. Inte heller lika stark melodi som "Het" eller "Högt över ängarna". Kan dock inte annat än att glädjas enormt och påminnas av förra årets spel till väldigt höga odds, flickor som för all framtid bör hyllas.

6. David Lindgren – "Shout It Out"
Kommentar: Potential. En låt Danny absolut kunde gjort och då hade han varit solklar till Globen. David hade dock lite problem då och då med sången idag på repet och känns inte helt stabil och mer som en sämre kopia till sin konkurrenter inom genren. En låt för Danny och med dans snodd av Saade. Något enformig låt men den ska absolut inte räknas bort helt som en utmanare till topplaceringarna även om "kopia" är nog det som de flesta kommer tänka på.

7. Mimi Oh – "Det går för långsamt"
Kommentar: Helt oförstårligt att jämförelserna med Veronica Maggio har haglat. Det är ett hån mot Veronica som är ett geni, framförallt jämfört med Mimi Oh som mer framstår som årets Anniela. Om ens det. Utdömd och nog med all rätt. I min bok hamnar hon i botten tillsammans med Lundstedt.

8. Thomas Di Leva – "Ge aldrig upp"
Kommentar: Han gör precis vad alla förväntar sig. Bär kaftan och sjunger om fred och allt det där. För att vara Di Leva är den dock aningen mer uptempo och med startnummer åtta ska man inte räkna bort honom. Min uppfattning är dock att han som bäst når AC men troligast känns att han slåss med David Lindgren om plats 5-6.

Känslan inför lördagens deltävling i Göteborg är att det är rätt jämnt. Finns en och annan potentiell skräll men känns helt klart svårare att värdera än förra veckan. Självklart kul att ha någon tv-peng men inga större spel denna vecka. Nästa vecka ser lite roligare ut på förhand. Ingen av dessa låtar kommer skickas till Baku. Varje vecka måste man ju ha med någon skräll för att sticka ut lite. Med stora reservationer och efter endast en dag av repetitioner följer här mitt utgångstips.

1. Ulrik Munther
2. Top cats
3. Timoteij
4. Sonja Aldén
5. David Lindgren
6. Thomas Di Leva
7. Mimi Oh
8. Andreas Lundstedt

Kommentera Melodifestivalen 2012 - Deltävling 2 (Göteborg)
För att kunna kommentera blogginlägget måste du vara inloggad
Pinnacle Sports Soccer betting