Melodifestivalen 2012 - Deltävling 3 (Leksand)

den 16 februari 2012 22:51

Deltävling 3: 18/2 Leksand

Fruktansvärt dålig omgång att vänta på lördag. Skrämmande hur Christer Björkman kan ha tagit ut dessa, avgå omedelbart. Känns väldigt omotiverande att ens analysera detta men gör ett försök.

1. Youngblood – "Youngblood"
Kommentar: Kempe ska respekteras för sina kunskaper inom området men här bidrar han inte mycket. En väldigt blek kopia på "Manboy". Startnumret och genren positivt för sofftittarna men tror denna når AC vid bästa möjliga utfall.

2. Maria BenHajji – "I mina drömmar"
Kommentar: Webbjoker. Tråkig ballad med lite inslag av gammelschlager. Annars ett nummer där man mest tänker på de 218 tända ljus som finns på scenen. Förmodligen sist med chans på att bli näst sist.

3. Mattias Andréasson – "Förlåt mig"
Kommentar: En text som känns lite väl löjlig. Tycker annars han gör ett försök att sticka ut lite genom genren och att han sjunger på svenska. Mattias känns annars väl förberedd och har koll på kameravinklar och sången sitter i alla fall där den ska. Svårvärderad. Kanske kan han skrälla lite och nå AC med lite tur.

4. Love Generation – "Just A Little Bit"
Kommentar: RedOne presterar inte riktigt i år heller. LG känns lite för mycket och kvalitén på sången är inte den bästa. Framförandet tror jag dock kan se till att de framstår som lite bättre. Till andra chansen.

5. Carolina Wallin Pérez – "Sanningen"
Kommentar: Min uppfattning är att Carolina ska hålla sig till att göra lugna akustiska versioner av Kents låtar. Det gör hon riktigt bra. Framträdandet på lördag känns däremot väldigt väldigt tunt och blekt och i min värld blir hon troligen 7a men även risk för jumboplats.

6. Andreas Johnson – "Lovelight"
Kommentar: Han vägrar ge sig. Låter ungefär som det brukar när han är med i dessa sammanhang, kanske med aningen fler inslag av Beatles-sound denna gång. Enligt min uppfattning en OK låt (men inte mer) och i detta startfältet lär han vara med och slåss om en finalplats.

7. Molly Sandén – "Why Am I Crying"
Kommentar: Visst kan Molly sjunga. Klarar hon sig undan lite sura toner i vissa partier så ska hon vara favorit att gå vidare. Helt okej ballad och känns mer avskalat och mindre överdrivet än "Så vill stjärnorna".

8. Björn Ranelid feat. Sara Li – "Mirakel"
Kommentar: Ja herregud... Vore ett sådant enormt hån mot Melodifestivalen som tävling om detta bidrag tar sig vidare. Svenska Spel har haft problem inför denna deltävling och hur man kunde nå ner till 1,78 på detta bidrag känns konstigt, men visst lät det annorlunda på uppspelningen i onsdags än idag. Nära på omöjlig att värdera, kan floppa rejält och kan gå till Globen, tyvärr lite 1-x-2 här.

Sammanfattning: Fruktansvärt jämnt på lördag i mina ögon. Det beror på att alla låtar är närapå lika dåliga. Maria och Carolina känns dock blekast av dom alla. Mattias försöker och med en annan text tror jag han hade haft en bättre chans, nu mer troligt att han och Youngblood slåss om platserna 5-6. Skjuter nu vilt när mitt utgångstips (gissning) presenteras:

1. Molly Sandén
2. Andreas Johnson
3. Love Generation
4. Björn Ranelid
5. Youngblood
6. Mattias Andreasson
7. Carolina Wallin Pèrez
8. Maria Benhajji

Kommentera Melodifestivalen 2012 - Deltävling 3 (Leksand)
För att kunna kommentera blogginlägget måste du vara inloggad
Pinnacle Sports Soccer betting