Melodifestivalen 2012 - Deltävling 4 (Malmö)

den 23 februari 2012 20:04

Deltävling 4: 25/2 Malmö

Känns bra att få faktiskt skriva att nivån på veckans deltävling i Malmö är hög. Det kommer bli väldigt jämnt om vem som ska få följa med Danny till Globen. Dansband, pudelrock och uptempolåt med inslag av schlager är det som vi kan vänta oss i toppen.

1. Charlotte Perrelli – "The Girl"
Kommentar: Efter att ha hört en minut av låten redan i början på veckan har den satt sig lite mer än de andra. En rätt stark låt och borde leva upp till förväntningarna. ABBA-soundet finns där i klockorna som lär många att tänka på låten "Mamma Mia". Kanske aningen svag refräng och aningen tråkig! Inte själva soundet utan att det blir lite tråkigt och tjatigt med "I was the gi-ir-ir-irl". Hade utan tvekan gått vidare föra veckan, men det säger ju inte så mycket. Denna gång snor nog Danny en del av hennes potentiella röster. AC mest troligt men med chans till Globen.

2. OPA! – "Allting blir bra igen"
Kommentar: Greklands bidrag 2012? Nej hade inte ens vart i närheten att gå vidare där heller. Självklart måste ju det finnas med ett utländskt bidrag varje år och OPA! står för det i år. Förutom avsaknaden av kvalité har bidraget hamnat mellan två starka låtar, vilket knappast förbättrar chanserna. Om inte denna kommer sist så undrar jag sannerligen hur folk tänker.

3. Dynazty – "Land of Broken Dreams"
Kommentar: Rätt bra låt men personligen är jag lite trött på denna pudelrock. Goda chanser lär grabbarna dock ha för att ta sig till Globen, men med denna veckas konkurrens tror jag inte det är en självklarhet. Förmodligen till globen men om inte så till AC.

4. Lotta Engberg och Christer Sjögren – "Don't Let Me Down"
Kommentar: Gör nästan ont att höra det svengelska uttal som Lotta och Christer står för. Borde vara bäst före 1982 på denna. Samtidigt är det den enda dansbandslåten för året och med två så rutinerade artister som dessa och med Lasse Holm som mannen bakom bidraget så står den väl sig helt okej. I min värld ska den inte ta sig till finalen, men väl till AC.

5. Hanna Lindblad – "Goosebumps"
Kommentar: Tråkigt bidrag och frågan är: vem ska rösta på detta? Att Linda Sundblad varit med och skrivit denna hörs tydligt. Bland de tre sista. Förmodligen näst sist. Ska någon låt förstörda mitt spel på OPA! som jumbo så är det nog denna.

6. Axel Algmark – "Kyss mig"
Kommentar: Detta är så sjukt, galet och extremt likt Håkan Hellström. Rätt bra låt dock med energi och glädje och borde klara sig från de två absolut sista platserna men har inte chans på så mycket mer heller. Svårt att värdera om folk enbart kommer tycka detta är en kopia av Håkan eller uppskatta det Axel gör.

7. Lisa Miskovsky – "Why Start A Fire"
Kommentar: Helt okej låt som lär bli rätt omtyckt. Framförallt på sikt. På lördag får den nämligen lite väl hård konkurrens och femteplatsen känns mest trolig. Varför? Trevlig melodi men känns aningen mer som en P3-låt än en låt som går hem i Melodifestivalen. Folk brukar vilja ha mer energi och glädje på lördagkvällarna. Tror dock Lisa kan ta sig till AC om hon når genom rutan.

8. Danny Saucedo – "Amazing"
Kommentar: Han sa nej till Euphoria. Han sa nej till Shout it out. Han valde Amazing. Höga förväntningar men dem lever absolut Danny upp till. Svårt att se hur numret kommer se ut i rutan men på plats ser det spännande ut, med LED-lampor på dansarnas dräkter. Dannys svar på Eric Saades dusch, typ. Saade var tvåa för svenska folket 2010, vann 2011. Danny var tvåa för svenska folket 2011, vinner han i år? Kanske. Jag tror i alla fall han ska vara lika stor favorit som Loreen på finaldagen och 4,50 är ett superodds.

Sammanfattning: Trevlig omgång. OPA! sist till 1,82 känns spelbart nästan, sällan ett sådan lågt odds på jumboplatsen innehåller värde. Som sagt rätt jämnt om platserna 2-5 i min mening. Danny känns given som etta här och jag tror han kan utmana Loreen rejält när det gäller biljetten till Baku. I min värld borde ett så påkostat nummer som Charlotte utmana om en plats i finalen, men av tradition vet vi att rock med schlagertouch går bra. Inte minst när G:son är med i bilden. Mycket roligare att analysera denna veckas bidrag och känslan jag har känns mer gedigen än senast. Mitt utgångstips ser ut som följande:

1. Danny Saucedo
2. Dynazty
3. Charlotte Perrelli
4. Lotta Engberg och Christer Sjögren
5. Lisa Miskovsky
6. Axel Algmark
7. Hanna Lindblad
8. OPA!

Kommentera Melodifestivalen 2012 - Deltävling 4 (Malmö)
För att kunna kommentera blogginlägget måste du vara inloggad
Pinnacle Sports Soccer betting